Lebbencs leves (vegán) recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 kicsi)
- 2 szál sárgarépa
- 3 krumpli
- 1 szál fehérrépa
- durum lasagne tészta
- vegán leveskocka
- olaj
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítése:
A lasagne lapokat törjük darabokra és egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk barnára kb 10-15 perc alatt.
Hámozzuk meg és daraboljuk fel a répát, krumplit, hagymát és fehérrépát.
Helyezzük át a tésztát egy edénybe, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Fűszerezzük borssal, pirospaprikával, leveskockával (vagy sóval) és főzzük kb. 30-40 percig (amíg a tészta és a zöldségek megpuhulnak).
Tipp:
Ízlés szerint karalábé, paradicsom, fokhagyma stb is mehet hozzá. Sokféle variációt elbír.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »