Lebbencs leves (vegán) recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 kicsi)
- 2 szál sárgarépa
- 3 krumpli
- 1 szál fehérrépa
- durum lasagne tészta
- vegán leveskocka
- olaj
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítése:
A lasagne lapokat törjük darabokra és egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk barnára kb 10-15 perc alatt.
Hámozzuk meg és daraboljuk fel a répát, krumplit, hagymát és fehérrépát.
Helyezzük át a tésztát egy edénybe, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Fűszerezzük borssal, pirospaprikával, leveskockával (vagy sóval) és főzzük kb. 30-40 percig (amíg a tészta és a zöldségek megpuhulnak).
Tipp:
Ízlés szerint karalábé, paradicsom, fokhagyma stb is mehet hozzá. Sokféle variációt elbír.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.