Lebbencs leves (vegán)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 kicsi)
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 krumpli
  • 1 szál fehérrépa
  • durum lasagne tészta
  • vegán leveskocka
  • olaj
  • só, bors, fűszerpaprika

Elkészítése:

A lasagne lapokat törjük darabokra és egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk barnára kb 10-15 perc alatt.

Hámozzuk meg és daraboljuk fel a répát, krumplit, hagymát és fehérrépát.

Helyezzük át a tésztát egy edénybe, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Fűszerezzük borssal, pirospaprikával, leveskockával (vagy sóval) és főzzük kb. 30-40 percig (amíg a tészta és a zöldségek megpuhulnak).

Tipp:

Ízlés szerint karalábé, paradicsom, fokhagyma stb is mehet hozzá. Sokféle variációt elbír.