Tejleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 liter tej
- 1/2 liter víz
- 10 dkg cukor (ízlés szerint több, kevesebb)
- 4 marék dörzs tarhonya
Elkészítése:
A tejet a vízzel egy lábasban melegítjük. Amikor már kellően meleg, feloldjuk benne a cukrot, ízlés szerint adagolva. Ezután hozzáadjuk a dörzstarhonyát, majd alacsony-közepes lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük legalább 15 percig. Figyeljünk, hogy a tej ne fusson ki, a tarhonya pedig ne tapadjon össze vagy le az edény aljára.
Amint a tarhonya megpuhult, készen is vagyunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »