Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg kovászos uborka krémleves recept

Hideg kovászos uborka krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg kovászos uborka
    • 1,5 dl az uborka levéből
    • 2,5 dl hideg zöldség alaplé
    • 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
    • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
    • 2 kisebb ág rozmaring
    • ízlés szerint frissen őrölt bors
    • kevés só

    Elkészítése:

    A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.

    A petrezselymet durvára vágjuk, a rozmaringágakról eltávolítjuk a leveleket, melyeket szintén felaprítunk.

    Az uborkákat apróra kockázzuk. Turmixgép poharába halmozzuk a zöldségeket, felöntjüka folyadékokkal, hozzákanalazzuk a joghurtot, beleőröljük a borsot és erős fokozaton összeturmixoljuk.

    Kóstolást követően, ha szükséges utánízesítjük. Az uborka minőségétől függően a folyadék lehet több vagy kevesebb is. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

    A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá