Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes curryleves ananászos húsgolyókkal recept

Krémes curryleves ananászos húsgolyókkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g darált pulykahús
    • 100 g ananászkonzerv
    • 1 db hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3 dkg vaj
    • 1 dl ananászlé (a konzervből)
    • 1 evőkanál liszt
    • 1,5 evőkanál illatos-gyümölcsös fűszerkeverék
    • 1 evőkanál currypor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1,3 l víz

    Elkészítése:

    A hagymát és a fokhagymát ledaráljuk, majd 1 dkg vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott ananászdarabokat és 1 teáskanál Kotányi fűszert. Enyhén pirítjuk még kb. 2 percig.

    Egy keverőtálba tesszük a darált húst, hozzáöntjük a hagymás ananászt és még 1 evőkanálnyit a fűszerkeverékből. Kevés sót is adunk hozzá. (Van a keverékben is, de az nem elég)

    Miután a darált húst jól összedolgoztuk a fűszerekkel, apró golyókat formázunk. ( Nem kell bele tojás és zsemlemorzsa, anélkül sem fog szétesni főzés közben!)

    Egy lábasban megolvasztunk 2 dkg vajat, majd hozzáadunk 1 evőkanál búzalisztet. Felöntjük az 1 dl ananászlével és még 1,3 dl vízzel.

    Megvárjuk, míg gyöngyözik. Ekkor beletesszük a húsgolyókat.Kevergetés nélkül 15 percig főzzük.

    Egy tálban habverővel simára keverünk 1 db tojássárgát 1 dl tejszínnel. Egy merőkanálnyi leves kiszedünk, és azt is belekeverjük. Vékony sugárban, állandó kevergetés mellett, hozzáöntjük a leveshez.

    Még 1 percig főzzük és kész.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá