Krémes curryleves ananászos húsgolyókkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 300 g darált pulykahús
  • 100 g ananászkonzerv
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl ananászlé (a konzervből)
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál illatos-gyümölcsös fűszerkeverék
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1,3 l víz

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát ledaráljuk, majd 1 dkg vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott ananászdarabokat és 1 teáskanál Kotányi fűszert. Enyhén pirítjuk még kb. 2 percig.

Egy keverőtálba tesszük a darált húst, hozzáöntjük a hagymás ananászt és még 1 evőkanálnyit a fűszerkeverékből. Kevés sót is adunk hozzá. (Van a keverékben is, de az nem elég)

Miután a darált húst jól összedolgoztuk a fűszerekkel, apró golyókat formázunk. ( Nem kell bele tojás és zsemlemorzsa, anélkül sem fog szétesni főzés közben!)

Egy lábasban megolvasztunk 2 dkg vajat, majd hozzáadunk 1 evőkanál búzalisztet. Felöntjük az 1 dl ananászlével és még 1,3 dl vízzel.

Megvárjuk, míg gyöngyözik. Ekkor beletesszük a húsgolyókat.Kevergetés nélkül 15 percig főzzük.

Egy tálban habverővel simára keverünk 1 db tojássárgát 1 dl tejszínnel. Egy merőkanálnyi leves kiszedünk, és azt is belekeverjük. Vékony sugárban, állandó kevergetés mellett, hozzáöntjük a leveshez.

Még 1 percig főzzük és kész.