Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát ledaráljuk, majd 1 dkg vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott ananászdarabokat és 1 teáskanál Kotányi fűszert. Enyhén pirítjuk még kb. 2 percig.
Egy keverőtálba tesszük a darált húst, hozzáöntjük a hagymás ananászt és még 1 evőkanálnyit a fűszerkeverékből. Kevés sót is adunk hozzá. (Van a keverékben is, de az nem elég)
Miután a darált húst jól összedolgoztuk a fűszerekkel, apró golyókat formázunk. ( Nem kell bele tojás és zsemlemorzsa, anélkül sem fog szétesni főzés közben!)
Egy lábasban megolvasztunk 2 dkg vajat, majd hozzáadunk 1 evőkanál búzalisztet. Felöntjük az 1 dl ananászlével és még 1,3 dl vízzel.
Megvárjuk, míg gyöngyözik. Ekkor beletesszük a húsgolyókat.Kevergetés nélkül 15 percig főzzük.
Egy tálban habverővel simára keverünk 1 db tojássárgát 1 dl tejszínnel. Egy merőkanálnyi leves kiszedünk, és azt is belekeverjük. Vékony sugárban, állandó kevergetés mellett, hozzáöntjük a leveshez.
Még 1 percig főzzük és kész.