Kolbászos zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 15 dkg házi száraz kolbász
- 20 dkg aprított vajbab
- 20 dkg brokkoli
- 3 szál újhagyma
- 2 kisebb sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 vastagabb karika hegyes erős paprika
- kis csokor petrezselyemzöld
- 1 ek étkezési kukorica keményítő
- 4 nagy ek (lm) tejföl
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- fűszerpaprika
Elkészítése:
Az újhagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és a többi zöldséggel, valamint a karikára vágott kolbásszal egy lábasban, némi zsiradék kíséretében megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, egy fedővel lefedve puhára főzzük a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak, a keményítőt feloldjuk 1 dl hideg vízben, hozzákeverjük a tejfölhöz, megszórjuk fűszerpaprikával, szedünk hozzá a leves levéből 3-4 evőkanállal, csomómentesre kavarjuk, és lassú kevergetés mellett a leveshez adjuk. Újraforrásig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A kolbászos zöldségleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


