Kolbászos tarhonyaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- 1 csésze tarhonya
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál kolbász
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény
Elkészítése:
A meghámozott hagymát a felforrósított zsiradékon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk, amíg nem lesz a tarhonyának kis színe. Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a paprikát, köményt, sót és borsot, majd összekeverjük.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket és átpirítjuk az egészet 1-2 perc alatt.
Felöntjük az egészet 2-2,5 l vízzel, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és fedő alatt főzzük kis lángon.
Közben a kolbászt felaprítjuk és kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
A megpirított kolbászt beletesszük a kész levesbe. A tejfölt elkeverjük kevés levelével, majd behabarjuk vele a levest. Ha szükséges, akkor után ízesítjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »Levesek minden napra – 12 nagyszerű recepttel!
Fedezd fel a levesek változatos világát! Ebben a válogatásban 12 ínycsiklan
Tovább olvasom »