Kolbászos tarhonyaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- 1 csésze tarhonya
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál kolbász
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény
Elkészítése:
A meghámozott hagymát a felforrósított zsiradékon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk, amíg nem lesz a tarhonyának kis színe. Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a paprikát, köményt, sót és borsot, majd összekeverjük.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket és átpirítjuk az egészet 1-2 perc alatt.
Felöntjük az egészet 2-2,5 l vízzel, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és fedő alatt főzzük kis lángon.
Közben a kolbászt felaprítjuk és kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
A megpirított kolbászt beletesszük a kész levesbe. A tejfölt elkeverjük kevés levelével, majd behabarjuk vele a levest. Ha szükséges, akkor után ízesítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »