Kolbászhúsos gombóc leves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg kolbászhús
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál törött paprika
- 4 db nagyobb burgonya
- 2,5 liter alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Habaráshoz
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A kolbászhúsból formázzunk kisebb gombócokat, majd kevés zsiradékon pirítsuk körül.
A megpirult kolbászgolyókat vegyük ki egy tányérra, majd a kisülő zsírban dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
A dinsztelt hagymához adjuk hozzá a törött paprikát, majd keverjük el.
A hagymás alapra rakjuk rá a burgonyát és a kolbász gombócokat.
Adjuk hozzá az alaplevet, majd főzzük puhára a burgonyát és gombócokat.
A tejfölben keverjük el a lisztet, majd habarjuk be vele a levest.
Az elkészült levest szükség szerint ízesítsük még sóval, borssal, majd forrón tálaljuk tejföllel meglocsolva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »