Kolbászhúsos gombóc leves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg kolbászhús
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál törött paprika
- 4 db nagyobb burgonya
- 2,5 liter alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Habaráshoz
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A kolbászhúsból formázzunk kisebb gombócokat, majd kevés zsiradékon pirítsuk körül.
A megpirult kolbászgolyókat vegyük ki egy tányérra, majd a kisülő zsírban dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
A dinsztelt hagymához adjuk hozzá a törött paprikát, majd keverjük el.
A hagymás alapra rakjuk rá a burgonyát és a kolbász gombócokat.
Adjuk hozzá az alaplevet, majd főzzük puhára a burgonyát és gombócokat.
A tejfölben keverjük el a lisztet, majd habarjuk be vele a levest.
Az elkészült levest szükség szerint ízesítsük még sóval, borssal, majd forrón tálaljuk tejföllel meglocsolva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »