Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos, gyömbéres sárgarépa krémleves recept

Kókuszos, gyömbéres sárgarépa krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g sárgarépa hámozva és darabolva
    • 1 fej salotta vagy vöröshagyma hámozva és vékonyra szeletelve
    • 4 ág kakukkfű
    • 1 ág rozmaring
    • 1 ek kókuszszír vagy (olíva)olaj
    • 1 tk só
    • 1 csipet frissen őrölt feketebors
    • 1 tk friss gyömbér reszelve
    • 200 ml kókusztej
    • 1 liter zöldségalaplé

    Elkészítése:

    Első lépésként megpucoljuk, megmossuk és egyformára daraboljuk a sárgarépát. A hagyma külső héját levesszük és vékonyan felszeleteljük. Lekaparjuk a gyömbér héját egy kávéskanál segítségével, ezután lereszeljük vagy apróra daraboljuk.

    Egy edényben felhevítjük a kókuszzsírt alacsony hőfokon, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és addig pirítjuk, amíg kioldódik teljesen a gyömbér illata és íze, ez 1-2 percet vesz igénybe. Vigyázzunk meg ne égjen!

    Következő lépésként hozzáadjuk a hagymát, fonnyasztjuk 1-2 percig, vigyázva, hogy ne kapjon színt, mert csak az ízére van szükségünk.

    Adjuk hozzá a sárgarépát, kakukkfüvet és rozmaringot és öntsük fel az alaplével. A leves sűrűségét lehet szabályozni kevesebb vagy több alaplé hozzáadásával. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.

    Miután megfőtt a répa, hozzáadjuk a kókusztejet és körülbelül 1 percig nagyon alacsony hőfokon főzzük, majd vegyük le a tűzröl.

    Hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk le amíg krémes, bársonyos állagú levest kapunk. Ezt követően passzírozzuk át egy sűrű szitán. Ezzel el is készült a levesünk.

    Tálaláskor adjunk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet vagy szárított zsemlekockát és kókusztejjel díszíthetjük.

    Tipp:

    Csak akkor adjuk hozzá a kókusztejet mielőtt levesszük a tűzről, így nem fog kicsapódni ezáltal igazán krémes és selymes állagú levest kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá