Kínai zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 5 dkg friss gyömbér
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 ek étolaj
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 l csontleves alaplé
- 10 dkg rizstészta
- 2 ek szójaszósz
- kaliforniai paprika
Elkészítése:
A répát és a gyökeret meghámozzuk és felkarikázzuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az nagy lyukú reszelőn lereszelt gyömbért is, valamint az apró rúzsaira szedett karfiolt és a kaliforniai paprikát is.
Az alaplével felöntjük, szójaszósszal ízesítjük. 10 percig főzzük. Ha szükséges utána ízesítünk, én kevés chilit ekkor tettem bele.
A tűzről lehúzzuk, beletesszük az üvegtésztát és 10 perc múlva tálalhatjuk is.
Tipp:
Különleges, finom leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »