Karalábéleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 2 közepes karalábé
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 4 közepes burgonya
- 1,5-2 liter víz
- só
- 1 púpos mokkáskanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- vegeta
- 1 kicsi dobozos tejföl (140 g)
- 2-3 zeller levél
- olaj
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és kevergetjük. Ügylejünk rá, hogy ne legyen csomós.
A zöldségeket meghámozzuk. A karalábét lereszeljük, a sárgarépát petrezselyemgyökeret felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk.
Az aprított zöldségeket beletesszük a leveslébe, illetve beletesszük a zeller leveleket is. Sóval, vegetával ízesítjük.
Mikor a zöldségek megpuhultak a leveshez hozzáadunk egy kis dobozos, simára elkevert tejfölt. Felforraljuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.