Karalábéleves recept

Hozzávalók:
- 2 közepes karalábé
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 4 közepes burgonya
- 1,5-2 liter víz
- só
- 1 púpos mokkáskanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- vegeta
- 1 kicsi dobozos tejföl (140 g)
- 2-3 zeller levél
- olaj
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és kevergetjük. Ügylejünk rá, hogy ne legyen csomós.
A zöldségeket meghámozzuk. A karalábét lereszeljük, a sárgarépát petrezselyemgyökeret felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk.
Az aprított zöldségeket beletesszük a leveslébe, illetve beletesszük a zeller leveleket is. Sóval, vegetával ízesítjük.
Mikor a zöldségek megpuhultak a leveshez hozzáadunk egy kis dobozos, simára elkevert tejfölt. Felforraljuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »