Karalábéleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 közepes karalábé
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 4 közepes burgonya
  • 1,5-2 liter víz
  • 1 púpos mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • vegeta
  • 1 kicsi dobozos tejföl (140 g)
  • 2-3 zeller levél
  • olaj

Elkészítése:

Kevés olajon megpirítjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és kevergetjük. Ügylejünk rá, hogy ne legyen csomós.

A zöldségeket meghámozzuk. A karalábét lereszeljük, a sárgarépát petrezselyemgyökeret felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk.

Az aprított zöldségeket beletesszük a leveslébe, illetve beletesszük a zeller leveleket is. Sóval, vegetával ízesítjük.

Mikor a zöldségek megpuhultak a leveshez hozzáadunk egy kis dobozos, simára elkevert tejfölt. Felforraljuk és tálaljuk.