Karácsonyi borkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- csipet só
- 4 ek cukor
- 5 dl édes csemegebor (fehér)
- 1 ek GM vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A tálaláshoz:
- mazsola
Elkészítése:
A fűszereket, a sót és a cukrot kis lángon 3 dl vízben 5 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a bort és a kevés vízben elkevert pudingport, majd felforraljuk.
Összekeverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, majd a leveshez csorgatjuk. Néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd forrón, a mazsolával tálaljuk.
Tipp:
Ünnepi leves, nem csak Karácsonyra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »