Karácsonyi borkrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- csipet só
- 4 ek cukor
- 5 dl édes csemegebor (fehér)
- 1 ek GM vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A tálaláshoz:
- mazsola
Elkészítése:
A fűszereket, a sót és a cukrot kis lángon 3 dl vízben 5 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a bort és a kevés vízben elkevert pudingport, majd felforraljuk.
Összekeverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, majd a leveshez csorgatjuk. Néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd forrón, a mazsolával tálaljuk.
Tipp:
Ünnepi leves, nem csak Karácsonyra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










