Karácsonyi borkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- csipet só
- 4 ek cukor
- 5 dl édes csemegebor (fehér)
- 1 ek GM vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A tálaláshoz:
- mazsola
Elkészítése:
A fűszereket, a sót és a cukrot kis lángon 3 dl vízben 5 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a bort és a kevés vízben elkevert pudingport, majd felforraljuk.
Összekeverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, majd a leveshez csorgatjuk. Néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd forrón, a mazsolával tálaljuk.
Tipp:
Ünnepi leves, nem csak Karácsonyra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »