Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros spárgaleves halgombóccal recept

Kapros spárgaleves halgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Halgombóchoz:

    • 1 tonhalkonzerv sós lében
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 3-4 ek zsemlemorzsa
    • őrölt színes bors
    • 1 l víz + 1 ek ételízesítő

    Leveshez:

    • 1 cs zöld spárga
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor kapor
    • őrölt színes bors
    • csipet szerecsendió
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl főzőtejszín
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • a halgombóc főzőleve

    Elkészítése:

    A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

    Ezután villával törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojást és keverjük össze.

    Ezután adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon, majd formázzunk kisebb gombócokat.

    A vízhez adjuk hozzá az ételízesítőt, forraljuk fel, majd helyezzük bele a halgombócokat, mérsékeljük a hőfokot, majd főzzük 3-4 percig. Ezután szűrőkanállal szedjük ki, majd tartsuk melegen.

    A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, mert kell az alapléhez.

    Ezután vágjuk le a spárgabimbókat, majd tegyük félre, a szárrészét pedig vágjuk fel kisebb darabokra.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot szintén vágjuk fel apróra.

    Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott spárgát, és a letört, félretett szárrészt, szórjuk meg a kaporral, keverjük össze, majd öntsük fel a halgombóc főzőlevével.

    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára. Ezután adjuk hozzá a félretett spárgabimbót és főzzük még pár percig, hogy a bimbó is megpuhuljon.

    Ezután szedjük ki a levesből a bimbókat és tegyük félre és szedjük ki a vastagabb-fásabb szárrészt is (a szárrészt dobjuk ki, arra már nem lesz szükség).

    A leveshez adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd turmixoljuk össze, végül pedig egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen.

    Ezután tegyük vissza a levesbe a félretett bimbókat, és a halgombócot, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.

    Tálaláskor szedjük a levest és a halgombócot tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá