Káposztás húsgombócleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg gyors rizs
- 2 l víz
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 db babérlevél
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.
Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük, felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet.
Végül liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »