Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás húsgombócleves recept

Káposztás húsgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 15 dkg gyors rizs
    • 2 l víz
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 4 db babérlevél

    Elkészítése:

    A darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.

    Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük, felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat.

    Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet.

    Végül liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá