Káposztás húsgombócleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg gyors rizs
  • 2 l víz
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 db babérlevél

Elkészítése:

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.

Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük, felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet.

Végül liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.