Kakucsi bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab
- 2 db babérlevél
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- negyed zeller
- 20 dkg burgonya
- 70 g sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
Elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel és a sóval annyi vízben, ami jól ellepi.
Közben a 2 tojással és 20 dkg liszttel tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és metéltre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Mikor a bab félig megfőtt akkor adjuk hozzá a hámozott és darabolt zöldségeket és készre főzzük.
Világos, fokhagymás rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát), majd kevés hideg vízzel felengedjük és felengedés után a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük.
A kész rántással besűrítjük a levest és még forraljuk öt percig.
Tálaláskor tesszük a tésztát a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »