Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakucsi bableves recept

Kakucsi bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg szárazbab
    • 2 db babérlevél
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • negyed zeller
    • 20 dkg burgonya
    • 70 g sűrített paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál finomliszt
    • só ízlés szerint
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg finomliszt

    Elkészítése:

    Az előző nap beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel és a sóval annyi vízben, ami jól ellepi.

    Közben a 2 tojással és 20 dkg liszttel tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és metéltre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

    Mikor a bab félig megfőtt akkor adjuk hozzá a hámozott és darabolt zöldségeket és készre főzzük.

    Világos, fokhagymás rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát), majd kevés hideg vízzel felengedjük és felengedés után a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük.

    A kész rántással besűrítjük a levest és még forraljuk öt percig.

    Tálaláskor tesszük a tésztát a levesbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá