Kakucsi bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab
- 2 db babérlevél
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- negyed zeller
- 20 dkg burgonya
- 70 g sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
Elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel és a sóval annyi vízben, ami jól ellepi.
Közben a 2 tojással és 20 dkg liszttel tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és metéltre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Mikor a bab félig megfőtt akkor adjuk hozzá a hámozott és darabolt zöldségeket és készre főzzük.
Világos, fokhagymás rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát), majd kevés hideg vízzel felengedjük és felengedés után a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük.
A kész rántással besűrítjük a levest és még forraljuk öt percig.
Tálaláskor tesszük a tésztát a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »