Kakucsi bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab
- 2 db babérlevél
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- negyed zeller
- 20 dkg burgonya
- 70 g sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
Elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel és a sóval annyi vízben, ami jól ellepi.
Közben a 2 tojással és 20 dkg liszttel tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és metéltre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Mikor a bab félig megfőtt akkor adjuk hozzá a hámozott és darabolt zöldségeket és készre főzzük.
Világos, fokhagymás rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát), majd kevés hideg vízzel felengedjük és felengedés után a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük.
A kész rántással besűrítjük a levest és még forraljuk öt percig.
Tálaláskor tesszük a tésztát a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »