Kakucsi bableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárazbab
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • negyed zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 20 dkg finomliszt

Elkészítése:

Az előző nap beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel és a sóval annyi vízben, ami jól ellepi.

Közben a 2 tojással és 20 dkg liszttel tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és metéltre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Mikor a bab félig megfőtt akkor adjuk hozzá a hámozott és darabolt zöldségeket és készre főzzük.

Világos, fokhagymás rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát), majd kevés hideg vízzel felengedjük és felengedés után a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük.

A kész rántással besűrítjük a levest és még forraljuk öt percig.

Tálaláskor tesszük a tésztát a levesbe.