Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsaraguleves burgonyagombóccal recept

Kacsaraguleves burgonyagombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kacsanyak
    • 2 kacsaszárny
    • 2 kacsa farhát
    • 1 fej vöröshagyma
    • 100 ml fehérbor
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 csipet majoránna
    • csipet kakukkfű
    • csipet morzsolt tárkony
    • 1 l alaplé
    • só, bors
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • 2 fej gomba
    • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
    • 1 ek citrom leve
    • 2 tk keményítő
    • 200 ml tejszín

    A gombóchoz:

    • 2 krumpli (főzve, tisztítva 200 g)
    • só, bors
    • kevés szerecsendió őrölt
    • kb 60 g liszt

    Elkészítése:

    Először kiválasztjuk a megfelelő méretű edényt, amit elkezdünk hevíteni. A farhátat kettészedjük és a nyakkal, szárnyakkal együtt elkezdjük pirítani.

    Amikor a hús némiképp lepirult, rászórjuk a finomra vágott hagymát, majd azt is aranybarnára pirítjuk. Rálocsoljuk a bort és hagyjuk, hogy zsírjára visszapiruljon.

    Hozzáteszünk két gerezd felszeletelt fokhagymát, beleszórjuk a majoránnát, a kakukkfüvet és a tárkonyt, majd elkeverjük és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön, alacsony lángon a húsok puhulásáig főzzük.

    A krumpligombóchoz a krumplikat héjában puhára főzzük. Még forrón lehúzzuk a héját, majd krumplinyomón áttörjük és szétterítjük egy vágódeszkán, hogy lehűljön. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, rászórjuk a lisztet, ráütjük a tojássárgáját és az egészet összedolgozzuk a deszkán.

    Nem szabad túlgyúrni, mert rágós lesz tőle!

    A levest kb egy óra fövés után zöldségezzük: a sárgarépát és petrezselyemgyökeret kockázzuk vagy karikázzuk, a gombát szeleteljük és a levesbe szórjuk a fagyasztott zöldborsó társaságában, majd további 20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.

    Ha kell, sóval, borssal, zöldfűszerrel utánízesítünk. Ízesítjük citromlével, majd kivesszük belőle a húsokat és félretesszük.

    Kikeverjük a keményítőt a tejszínnel és beleöntjük a levesbe. A krumpligombóc tésztát enyhén belisztezzük és lisztezett kézzel koktélparadicsom nagyságú gombócokat formázunk belőle, amiket rögtön a levesbe dobunk.

    Három perc alatt megfőzzük, majd tálalhatjuk is. Ehhez az omlós kacsahúst leszedjük a csontról és a levesbe rakjuk, majd tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá