Kacsaraguleves burgonyagombóccal

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 2 kacsanyak
  • 2 kacsaszárny
  • 2 kacsa farhát
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 ml fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 csipet majoránna
  • csipet kakukkfű
  • csipet morzsolt tárkony
  • 1 l alaplé
  • só, bors
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 fej gomba
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 ek citrom leve
  • 2 tk keményítő
  • 200 ml tejszín

A gombóchoz:

  • 2 krumpli (főzve, tisztítva 200 g)
  • só, bors
  • kevés szerecsendió őrölt
  • kb 60 g liszt