Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos csicseriborsó leves recept

Joghurtos csicseriborsó leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 evőkanál olívaolaj
    • 1 db sárgarépa
    • 2 szál halványító zeller (szárzeller)
    • 2 csipet só
    • 2 csipet bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 dl víz
    • 1 teáskanál curry
    • 250 g csicseriborsó (főtt)
    • 500 ml alaplé – zöldség
    • 1 teáskanál petrezselyemzöld
    • 150 ml görög joghurt
    • 1 csipet chilipehely

    Elkészítése:

    A sárgarépát és a zellerszárat darabokra vágjuk, majd az olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az aprított fokhagymát is.

    Felöntjük 2 dl vízzel és teszünk bele egy kis sót, chilipehelyt és borsot, meg a curryt.

    A konzerv csicseriborsó levét leöntjük, és hozzáadjuk a leveshez, majd az alaplével felöntjük.

    Petrezselyemmel megszórjuk és lefedve főzzük.

    A joghurtot tálaláskor keverjük a leveshez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá