Joghurtos csicseriborsó leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Joghurtos csicseriborsó leves

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál halványító zeller (szárzeller)
  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál curry
  • 250 g csicseriborsó (főtt)
  • 500 ml alaplé – zöldség
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • 150 ml görög joghurt
  • 1 csipet chilipehely

Elkészítése:

A sárgarépát és a zellerszárat darabokra vágjuk, majd az olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az aprított fokhagymát is.

Felöntjük 2 dl vízzel és teszünk bele egy kis sót, chilipehelyt és borsot, meg a curryt.

A konzerv csicseriborsó levét leöntjük, és hozzáadjuk a leveshez, majd az alaplével felöntjük.

Petrezselyemmel megszórjuk és lefedve főzzük.

A joghurtot tálaláskor keverjük a leveshez.