Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libaleves medvehagymás burgonyagombóccal recept

Libaleves medvehagymás burgonyagombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Libaleveshez:

    • 2,5 kg libaaprólék (szárnytő, nyak, zúza, szív, farhát vegyesen)
    • 8 sárgarépa
    • 4 fehérrépa
    • 20 dkg zeller
    • 20 dkg karalábé
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • egy csipet szerecsendió

    Levesbetétnek:

    • cérnametélt
    • lúdgége tészt
    • burgonyagombóc

    Burgonyagombóchoz:

    • 20 dkg főtt, áttört burgonya
    • 10 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • medvehagyma

    Elkészítése:

    A libaaprólékot megtisztítjuk, megmossuk, a nagyobb darabokat feldaraboljuk. Egy nagy fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Fontos, hogy ne forraljuk hirtelen, csak gyöngyözve főzzük, így lesz szép tiszta a leves. A tetején keletkező habot folyamatosan leszedjük.

    Közben megtisztítjuk a zöldségeket: a sárgarépát és a fehérrépát karikára vagy hasábra vágjuk, a zellert és a karalábét nagyobb darabokra, a vöröshagymát egészben hagyjuk, a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk.

    Körülbelül két óra lassú főzés után a leveshez adjuk a zöldségeket, és tovább főzzük kis lángon addig, amíg a hús teljesen megpuhul és a zöldségek is megfőnek.

    Amikor elkészült, a levest ízlés szerint sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Ha a tetején túl sok zsír gyűlt össze, azt kanállal óvatosan leszedjük.

    A medvehagymás burgonyagombóc elkészítése

    A főtt, még meleg burgonyát áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, az apróra vágott medvehagymát, a sót és egy kevés őrölt borsot. A masszát jól összedolgozzuk, amíg formázható, de nem ragacsos tésztát kapunk.

    A keverékből diónyi gombócokat formázunk, és enyhén sós, gyöngyöző vízben kifőzzük őket. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, még 1–2 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük.

    A kész gombócokat a forró libalevesbe tesszük, és azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek