Húsleves recept

Hozzávalók:
- 4 db alsó csirkecomb
- 35 dkg leveszöldség
- 1 db kelkáposztalevél
- 1 db hagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- annyi víz, hogy ellepje a combot
- só
- egész bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A combokat jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habját szedjük le kanállal).
1 óra főzés után tegyük bele a megpucolt hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további 1/2 óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni és ha túl sok a zsírja szedjük le kanállal. A leves mellé bármilyen levesbetétet főzhetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »