Húsleves recept

Hozzávalók:
- 4 db alsó csirkecomb
- 35 dkg leveszöldség
- 1 db kelkáposztalevél
- 1 db hagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- annyi víz, hogy ellepje a combot
- só
- egész bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A combokat jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habját szedjük le kanállal).
1 óra főzés után tegyük bele a megpucolt hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további 1/2 óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni és ha túl sok a zsírja szedjük le kanállal. A leves mellé bármilyen levesbetétet főzhetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »