Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc leves recept

Húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 liter kész húsleves

    A gombóchoz:

    • 20 dkg darát sertéshús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt bors, só ízlés szerint
    • 1 kk ház paprikakrém
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld
    • 1 kicsi sárgarépa apróra vágva vagy reszelve
    • 1 ek étolaj
    • 1 zsemle vízben áztatva és kifacsarva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az étolajon a finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst és a répát. Kevergetve átsütjük és ízesítjük borssal, paprikakrémmel.

    Amikor megsült kihűtjük, majd összedolgozzuk a kifacsart zsemlével és felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá.

    Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.

    A levest felforraljuk és a gombócokat beletesszük. Ha feljönnek a leves felszínére, akkor még 3 percig főzzük és kész is.

    Jó étvágyat a finom leveshez!

    A levest kacsa nyakból, szívből, májból és 50 dkg húsos csontból főztem vegyes zöldséggel, de mindenki a saját ízlése szerint készítheti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá