Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc leves recept

Húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 fej karalábé
    • 10 dkg zöldborsó
    • 1/2 fej zeller
    • 3 ek olaj
    • 1 marék lestyán
    • 30 dkg darált hús
    • 5 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • bors

    Elkészítése:

    A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk.

    Kevés olajat hevítünk egy magas falú edényben, majd elkezdjük dinsztelni rajta a hagymát. Néhány perc múlva hozzáadjuk a többi zöldséget is és együtt pirítjuk.

    Felöntjük kb 3 l vízzel és hozzáadjuk a lestyánt. Felforraljuk, visszívesszük alatta a lángot-csak gyöngyözzön, majd lefedve főzzük.

    Közben a húst összekeverjük a rizzsel, tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd a levesbe engedjük óvatosan.

    Kb még 40 percig főzzük lassú tűzön a levesünket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá