Húsgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 1/2 fej zeller
- 3 ek olaj
- 1 marék lestyán
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk.
Kevés olajat hevítünk egy magas falú edényben, majd elkezdjük dinsztelni rajta a hagymát. Néhány perc múlva hozzáadjuk a többi zöldséget is és együtt pirítjuk.
Felöntjük kb 3 l vízzel és hozzáadjuk a lestyánt. Felforraljuk, visszívesszük alatta a lángot-csak gyöngyözzön, majd lefedve főzzük.
Közben a húst összekeverjük a rizzsel, tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd a levesbe engedjük óvatosan.
Kb még 40 percig főzzük lassú tűzön a levesünket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »