Húsgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 1/2 fej zeller
- 3 ek olaj
- 1 marék lestyán
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk.
Kevés olajat hevítünk egy magas falú edényben, majd elkezdjük dinsztelni rajta a hagymát. Néhány perc múlva hozzáadjuk a többi zöldséget is és együtt pirítjuk.
Felöntjük kb 3 l vízzel és hozzáadjuk a lestyánt. Felforraljuk, visszívesszük alatta a lángot-csak gyöngyözzön, majd lefedve főzzük.
Közben a húst összekeverjük a rizzsel, tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd a levesbe engedjük óvatosan.
Kb még 40 percig főzzük lassú tűzön a levesünket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »