Húsgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 1/2 fej zeller
- 3 ek olaj
- 1 marék lestyán
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk.
Kevés olajat hevítünk egy magas falú edényben, majd elkezdjük dinsztelni rajta a hagymát. Néhány perc múlva hozzáadjuk a többi zöldséget is és együtt pirítjuk.
Felöntjük kb 3 l vízzel és hozzáadjuk a lestyánt. Felforraljuk, visszívesszük alatta a lángot-csak gyöngyözzön, majd lefedve főzzük.
Közben a húst összekeverjük a rizzsel, tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd a levesbe engedjük óvatosan.
Kb még 40 percig főzzük lassú tűzön a levesünket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









