Húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsgombóc leves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1/2 fej zeller
  • 3 ek olaj
  • 1 marék lestyán
  • 30 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

Elkészítése:

A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk.

Kevés olajat hevítünk egy magas falú edényben, majd elkezdjük dinsztelni rajta a hagymát. Néhány perc múlva hozzáadjuk a többi zöldséget is és együtt pirítjuk.

Felöntjük kb 3 l vízzel és hozzáadjuk a lestyánt. Felforraljuk, visszívesszük alatta a lángot-csak gyöngyözzön, majd lefedve főzzük.

Közben a húst összekeverjük a rizzsel, tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd a levesbe engedjük óvatosan.

Kb még 40 percig főzzük lassú tűzön a levesünket.