Hideg tejszínes eperkrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg eper (fagyasztott is lehet)
- fél liter tej
- 2 dl tejszín
- 1-2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- maréknyi friss mentalevél
Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradék epret az összes többi hozzávalóval turmixgépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk.
Akár azonnal is fogyasztható, de érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, h összeérjenek az ízek.
A tetejét eperrel, tejszínhabbal díszíthetjük.
Tipp:
Ünnepi asztalon is tökéletesen megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









