Hideg tejszínes eperkrémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg eper (fagyasztott is lehet)
- fél liter tej
- 2 dl tejszín
- 1-2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- maréknyi friss mentalevél
Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradék epret az összes többi hozzávalóval turmixgépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk.
Akár azonnal is fogyasztható, de érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, h összeérjenek az ízek.
A tetejét eperrel, tejszínhabbal díszíthetjük.
Tipp:
Ünnepi asztalon is tökéletesen megállja a helyét.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/525
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.