Hideg tejszínes eperkrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg eper (fagyasztott is lehet)
- fél liter tej
- 2 dl tejszín
- 1-2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- maréknyi friss mentalevél
Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradék epret az összes többi hozzávalóval turmixgépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk.
Akár azonnal is fogyasztható, de érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, h összeérjenek az ízek.
A tetejét eperrel, tejszínhabbal díszíthetjük.
Tipp:
Ünnepi asztalon is tökéletesen megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »