Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis csorba recept

Hamis csorba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa
  • egy db kisebb zellergumó
  • egy szál petrezselyemgyökér
  • 15 dkg zöldbab
  • egy szelet káposzta (kb 15-20 dkg)
  • egy fej vöröshagyma
  • egy ek olaj
  • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • lestyán
  • petrezselyemzöld
  • 3 paradicsom (kb 40 dkg)
  • 1 db paprika
  • egy ek aprószemű zabpehely (vagy zabliszt)
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek reszelt cukkini (zsenge cukkini)
  • só, bors
  • egy késhegynyi kurkuma

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk.

Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zellert, majd rátesszük a kurkumát, sót, felszeletelt káposztát, jól összeforgatjuk és felengedjük vízzel. Kb 1,5 liter vizet adtam hozzá.

Kis lángon elkezdjük főzni, beletesszük a zöldbabot is. Ízesítjük sóval, borssal, adunk hozzá egy egész fej hagymát, 3-4 szál lestyánt, zöld petrezselymet, paprika szeletet és a felszelelt paradicsomot (aki nem szereti a paradicsom héját, hámozza le).

Ameddig fő, elkészítjük a galuskát: lereszeljük a cukkinit, sózzuk, egy kicsit kinyomjuk belőle a nedvességet (összesen két evőkanálnyi héjas cukkinim volt), majd hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

Ha szükség lehet adni a masszához egy kis vizet, de nekem a cukkini engedett ki annyi nedvességet, hogy nem kellett. Nokedli szaggatóval a levesbe szaggatjuk.

Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére egy-két percig még főzzük, utána elzárjuk a lángot. Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyem és lestyán zölddel.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá