Hamis csorba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- egy db kisebb zellergumó
- egy szál petrezselyemgyökér
- 15 dkg zöldbab
- egy szelet káposzta (kb 15-20 dkg)
- egy fej vöröshagyma
- egy ek olaj
- egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- lestyán
- petrezselyemzöld
- 3 paradicsom (kb 40 dkg)
- 1 db paprika
- egy ek aprószemű zabpehely (vagy zabliszt)
- 2 ek finomliszt
- 2 ek reszelt cukkini (zsenge cukkini)
- só, bors
- egy késhegynyi kurkuma
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zellert, majd rátesszük a kurkumát, sót, felszeletelt káposztát, jól összeforgatjuk és felengedjük vízzel. Kb 1,5 liter vizet adtam hozzá.
Kis lángon elkezdjük főzni, beletesszük a zöldbabot is. Ízesítjük sóval, borssal, adunk hozzá egy egész fej hagymát, 3-4 szál lestyánt, zöld petrezselymet, paprika szeletet és a felszelelt paradicsomot (aki nem szereti a paradicsom héját, hámozza le).
Ameddig fő, elkészítjük a galuskát: lereszeljük a cukkinit, sózzuk, egy kicsit kinyomjuk belőle a nedvességet (összesen két evőkanálnyi héjas cukkinim volt), majd hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Ha szükség lehet adni a masszához egy kis vizet, de nekem a cukkini engedett ki annyi nedvességet, hogy nem kellett. Nokedli szaggatóval a levesbe szaggatjuk.
Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére egy-két percig még főzzük, utána elzárjuk a lángot. Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyem és lestyán zölddel.