Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zellert, majd rátesszük a kurkumát, sót, felszeletelt káposztát, jól összeforgatjuk és felengedjük vízzel. Kb 1,5 liter vizet adtam hozzá.
Kis lángon elkezdjük főzni, beletesszük a zöldbabot is. Ízesítjük sóval, borssal, adunk hozzá egy egész fej hagymát, 3-4 szál lestyánt, zöld petrezselymet, paprika szeletet és a felszelelt paradicsomot (aki nem szereti a paradicsom héját, hámozza le).
Ameddig fő, elkészítjük a galuskát: lereszeljük a cukkinit, sózzuk, egy kicsit kinyomjuk belőle a nedvességet (összesen két evőkanálnyi héjas cukkinim volt), majd hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Ha szükség lehet adni a masszához egy kis vizet, de nekem a cukkini engedett ki annyi nedvességet, hogy nem kellett. Nokedli szaggatóval a levesbe szaggatjuk.
Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére egy-két percig még főzzük, utána elzárjuk a lángot. Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyem és lestyán zölddel.