Gulyásleves sertéshúsból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéshús /vagy comb, lapocka/
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 zeller gumó
- 2 szál zeller zöld
- 4-5 szem burgonya
- só
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
- 2 db paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek sertészsír
A leves betéthez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 ek finomliszt
- csipet só
Előkészítés:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.
Elkészítés
Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk és hagyjuk zsírjára pirulni.
Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk.
Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük. Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »