Gulyásleves sertéshúsból recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéshús /vagy comb, lapocka/
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 zeller gumó
- 2 szál zeller zöld
- 4-5 szem burgonya
- só
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
- 2 db paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek sertészsír
A leves betéthez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 ek finomliszt
- csipet só
Előkészítés:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.
Elkészítés
Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk és hagyjuk zsírjára pirulni.
Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk.
Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük. Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.