Gulyásleves sertéshúsból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéshús /vagy comb, lapocka/
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 zeller gumó
- 2 szál zeller zöld
- 4-5 szem burgonya
- só
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
- 2 db paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek sertészsír
A leves betéthez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 ek finomliszt
- csipet só
Előkészítés:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.
Elkészítés
Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk és hagyjuk zsírjára pirulni.
Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk.
Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük. Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »