Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyásleves sertéshúsból recept

Gulyásleves sertéshúsból
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéshús /vagy comb, lapocka/
    • 3 szál sárgarépa
    • 3 szál fehérrépa
    • 1 zeller gumó
    • 2 szál zeller zöld
    • 4-5 szem burgonya
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
    • 2 db paradicsom
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 mk őrölt fekete bors
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 ek sertészsír

    A leves betéthez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 ek finomliszt
    • csipet só

    Előkészítés:

    A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.

    Elkészítés

    Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot.

    Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk és hagyjuk zsírjára pirulni.

    Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk.

    Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük. Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá