Gulyásleves sertéshúsból

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéshús /vagy comb, lapocka/
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 zeller gumó
  • 2 szál zeller zöld
  • 4-5 szem burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
  • 2 db paradicsom
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek sertészsír

A leves betéthez:

  • 1 tojás
  • 4-5 ek finomliszt
  • csipet só

Előkészítés:

A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.

Elkészítés

Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot.

Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk és hagyjuk zsírjára pirulni.

Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk.

Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük. Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.

Jó étvágyat kívánok hozzá!