Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyásleves recept

Gulyásleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhalábszár
    • 60 dkg burgonya
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 közepes nagyságú hagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 csomó petrezselyem
    • 1-2 szál zellerlevél
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 evőkanál zsír
    • só ízlés szerint
    • 2 tk őrölt pirospaprika
    • bors ízlés szerint
    • 1 csipet kömény
    • 1 csipet kakukkfű
    • 1 dl száraz vörösbor

    A csipetkéhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

    A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval üvegesre pároljuk.

    Rátesszük a húst, a paradicsomot, a paprikát, majd megszórjuk fűszerpaprikával.

    3 dl vizet öntünk rá és a  fűszereket is beletesszük, majd fedő alatt elkezdjük főzni.

    Amikor kezd puhulni a hús, hozzá adjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort.

    Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

    Belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.

    A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott)

    Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.

    Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is tehetünk bele.

    Egyet forraljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá