Gulyásleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár
- 60 dkg burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 közepes nagyságú hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 csomó petrezselyem
- 1-2 szál zellerlevél
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 evőkanál zsír
- só ízlés szerint
- 2 tk őrölt pirospaprika
- bors ízlés szerint
- 1 csipet kömény
- 1 csipet kakukkfű
- 1 dl száraz vörösbor
A csipetkéhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst, a paradicsomot, a paprikát, majd megszórjuk fűszerpaprikával.
3 dl vizet öntünk rá és a fűszereket is beletesszük, majd fedő alatt elkezdjük főzni.
Amikor kezd puhulni a hús, hozzá adjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott)
Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.
Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is tehetünk bele.
Egyet forraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!