Gulyásleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár
- 60 dkg burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 közepes nagyságú hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 csomó petrezselyem
- 1-2 szál zellerlevél
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 evőkanál zsír
- só ízlés szerint
- 2 tk őrölt pirospaprika
- bors ízlés szerint
- 1 csipet kömény
- 1 csipet kakukkfű
- 1 dl száraz vörösbor
A csipetkéhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst, a paradicsomot, a paprikát, majd megszórjuk fűszerpaprikával.
3 dl vizet öntünk rá és a fűszereket is beletesszük, majd fedő alatt elkezdjük főzni.
Amikor kezd puhulni a hús, hozzá adjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott)
Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.
Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is tehetünk bele.
Egyet forraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »