Gulyásleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár
  • 60 dkg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 közepes nagyságú hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1-2 szál zellerlevél
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 evőkanál zsír
  • só ízlés szerint
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet kömény
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 dl száraz vörösbor

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítése:

A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval üvegesre pároljuk.

Rátesszük a húst, a paradicsomot, a paprikát, majd megszórjuk fűszerpaprikával.

3 dl vizet öntünk rá és a  fűszereket is beletesszük, majd fedő alatt elkezdjük főzni.

Amikor kezd puhulni a hús, hozzá adjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort.

Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.

A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott)

Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.

Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is tehetünk bele.

Egyet forraljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!