Hozzávalók:
A csipetkéhez:
Elkészítése:
A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst, a paradicsomot, a paprikát, majd megszórjuk fűszerpaprikával.
3 dl vizet öntünk rá és a fűszereket is beletesszük, majd fedő alatt elkezdjük főzni.
Amikor kezd puhulni a hús, hozzá adjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott)
Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.
Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is tehetünk bele.
Egyet forraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!