Gulyásleves recept

Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús vagy sertéshús
- 1,5 kg burgonya
- vegyes leveszöldség
- 1 nagy vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- zsír vagy olaj
- só
- bors
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- pirospaprika
- babérlevél
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2-3 leveskocka
A galuskához:
Elkészítése:
Olajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót is (a burgonya kivételével). Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet.
Felöntöm kellő mennyiségű vízzel, amikor forr, beleteszem a felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.
Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »