Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazpacho (hideg paradicsomleves) recept

Gazpacho (hideg paradicsomleves)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 db paradicsom
    • 1/4 kígyóuborka
    • 1/2 lecsópaprika
    • 4 gerezd fokhagyma (én az átlagosnál többet teszek bele, mert szeretem)
    • 1 kisebb fej hagyma
    • 1 szikkadt kenyérvég, bagett, kruton
    • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
    • 1 evőkanál vörösbor ecet
    • csipet só, frissen őrölt bors
    • kevés friss oregánó, bazsalikom levél, petrezselyem zöld

    Elkészítése:

    A kenyeret kevés vízbe áztatom, majd kicsavarom. A paradicsomok kocsányát kivágom, kereszt alakban bevágom, majd egy percre forró vízbe mártom, és kivéve hideg vízbe teszem. Ezek után a héja lehúzható róla.

    A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, a paprikát, és az uborkát apró kockákra vágom, majd mindet műanyag keverőedénybe teszem. A zöld fűszereket, a sót, a frissen őrölt borsot, az olíva olajat, és a vörösborecetet is hozzáadva kézi mixerrel összedolgozom. Annyira, hogy szétzúzzam, de mégis maradjanak benne darabos alkotórészek itt – ott. Ez, természetesen saját ízlésedre van bízva.

    Tipp:

    Mivel a paradicsom iránti imádatom közismert, sosem bírom megvárni, hogy igazán kihűljön a gazpacho, hanem amikor elkészült rögtön meg is eszem. Állítólag, ha néhány órát hűl, akkor még finomabb. De ezt én még nem próbáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá