Hozzávalók:
Elkészítése:
A kenyeret kevés vízbe áztatom, majd kicsavarom. A paradicsomok kocsányát kivágom, kereszt alakban bevágom, majd egy percre forró vízbe mártom, és kivéve hideg vízbe teszem. Ezek után a héja lehúzható róla.
A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, a paprikát, és az uborkát apró kockákra vágom, majd mindet műanyag keverőedénybe teszem. A zöld fűszereket, a sót, a frissen őrölt borsot, az olíva olajat, és a vörösborecetet is hozzáadva kézi mixerrel összedolgozom. Annyira, hogy szétzúzzam, de mégis maradjanak benne darabos alkotórészek itt – ott. Ez, természetesen saját ízlésedre van bízva.
Mivel a paradicsom iránti imádatom közismert, sosem bírom megvárni, hogy igazán kihűljön a gazpacho, hanem amikor elkészült rögtön meg is eszem. Állítólag, ha néhány órát hűl, akkor még finomabb. De ezt én még nem próbáltam.