Frankfurti leves “kínai” stílusban recept
Hozzávalók:
- 6-7 levél kínai kel
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 db közepes burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál Erős Pista
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors, őrölt kömény, majoranna
- 2-3 szál virsli
- 1 evőkanál búzafinomliszt
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A hagymát, a répát, a burgonyát és a virslit nagy lyukon lereszeljük.
Egy lábasban olajat hevítünk.
Megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldésget és a fokhagymát. 2-3 percig együtt pirítjuk.
Fűszerezzük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.
Mivel ebben a formában igen hamar megpuhul a burgonya is és a répa is, gyakorlatilag amikor felforr, be is lehet habarni.
Aki bizonytalan, vegyünki egy szál krumplit és kóstoljuk meg.
Kevés olajon megpirítjuk a virslicsíkokat és tálaláskor a kimert levesre halmozzuk.
Tipp:
Ez a leves annyiban különbözik a megszokottól, hogy sűrűbb és a leve – annak ellenére, hogy van benne pirospaprika – narancssárgább, mert a répa jobban kienged.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »