Frankfurti leves “kínai” stílusban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-7 levél kínai kel
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 db közepes burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál Erős Pista
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors, őrölt kömény, majoranna
- 2-3 szál virsli
- 1 evőkanál búzafinomliszt
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A hagymát, a répát, a burgonyát és a virslit nagy lyukon lereszeljük.
Egy lábasban olajat hevítünk.
Megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldésget és a fokhagymát. 2-3 percig együtt pirítjuk.
Fűszerezzük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.
Mivel ebben a formában igen hamar megpuhul a burgonya is és a répa is, gyakorlatilag amikor felforr, be is lehet habarni.
Aki bizonytalan, vegyünki egy szál krumplit és kóstoljuk meg.
Kevés olajon megpirítjuk a virslicsíkokat és tálaláskor a kimert levesre halmozzuk.
Tipp:
Ez a leves annyiban különbözik a megszokottól, hogy sűrűbb és a leve – annak ellenére, hogy van benne pirospaprika – narancssárgább, mert a répa jobban kienged.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »