Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás vitaminleves recept

Fokhagymás vitaminleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • zsír vagy vagy olaj
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • ízlés szerint só
    • 1/4 kávéskanál cukor (el is maradhat)
    • 1 nagy csokor zellerlevél
    • 8 közepes nagyságú paradicsom
    • 3-4 paprika
    • 2 liter víz

    Elkészítése:

    A fokhagymát szeletekre vágjuk, zsíron vagy olajon megpirítjuk. Nem szabad sokáig pirítani, mert a fokhagyma hamar leég. Ha már érezzük a jellegzetes sült fokhagyma illatot, vegyük le a tűzről.

    Pirospaprikával meghintjük, vízzel felengedjük, majd visszatesszük főni.

    A paradicsomot negyedekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és szintén negyedeljük. A feldarabolt zöldségeket a levesbe tesszük, ízesítjük sóval, egy kevés cukorral és a zellerlevéllel együtt addig főzzük, amíg a paprika puha nem lesz.

    Ha megfőtt, a levest a tűzről levesszük és az egészet átpasszírozzuk. A levet a tűzre visszatesszük, amikor forr, reszelt tésztát főzünk bele.

    Reszelt tészta: 1/4 tojást annyi liszttel gyúrunk össze, hogy nagyon kemény tésztát kapjunk. A reszelő nagylyukú részén, a tésztát állandóan lisztbe mártogatva reszeljük le. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen túl sok, mert a levest beszívja.

    Nagyon finom, kellemesen savanykás, vitamindús, nyári leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá