Hozzávalók:
Elkészítése:
A fokhagymát szeletekre vágjuk, zsíron vagy olajon megpirítjuk. Nem szabad sokáig pirítani, mert a fokhagyma hamar leég. Ha már érezzük a jellegzetes sült fokhagyma illatot, vegyük le a tűzről.
Pirospaprikával meghintjük, vízzel felengedjük, majd visszatesszük főni.
A paradicsomot negyedekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és szintén negyedeljük. A feldarabolt zöldségeket a levesbe tesszük, ízesítjük sóval, egy kevés cukorral és a zellerlevéllel együtt addig főzzük, amíg a paprika puha nem lesz.
Ha megfőtt, a levest a tűzről levesszük és az egészet átpasszírozzuk. A levet a tűzre visszatesszük, amikor forr, reszelt tésztát főzünk bele.
Reszelt tészta: 1/4 tojást annyi liszttel gyúrunk össze, hogy nagyon kemény tésztát kapjunk. A reszelő nagylyukú részén, a tésztát állandóan lisztbe mártogatva reszeljük le. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen túl sok, mert a levest beszívja.
Nagyon finom, kellemesen savanykás, vitamindús, nyári leves.