Fokhagymás vitaminleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • zsír vagy vagy olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • 1/4 kávéskanál cukor (el is maradhat)
  • 1 nagy csokor zellerlevél
  • 8 közepes nagyságú paradicsom
  • 3-4 paprika
  • 2 liter víz

Elkészítése:

A fokhagymát szeletekre vágjuk, zsíron vagy olajon megpirítjuk. Nem szabad sokáig pirítani, mert a fokhagyma hamar leég. Ha már érezzük a jellegzetes sült fokhagyma illatot, vegyük le a tűzről.

Pirospaprikával meghintjük, vízzel felengedjük, majd visszatesszük főni.

A paradicsomot negyedekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és szintén negyedeljük. A feldarabolt zöldségeket a levesbe tesszük, ízesítjük sóval, egy kevés cukorral és a zellerlevéllel együtt addig főzzük, amíg a paprika puha nem lesz.

Ha megfőtt, a levest a tűzről levesszük és az egészet átpasszírozzuk. A levet a tűzre visszatesszük, amikor forr, reszelt tésztát főzünk bele.

Reszelt tészta: 1/4 tojást annyi liszttel gyúrunk össze, hogy nagyon kemény tésztát kapjunk. A reszelő nagylyukú részén, a tésztát állandóan lisztbe mártogatva reszeljük le. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen túl sok, mert a levest beszívja.

Nagyon finom, kellemesen savanykás, vitamindús, nyári leves.