Fehér bableves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb burgonya
- 1/4 fej zellergumó
- 1 doboz konzerv fehérszínű bab
- 1 evőkanál olaj vagy vaj
- 1,5 evőkanál liszt
- 2 szál fehér grillkolbász
- 1,3 l víz
- só
- a tálaláshoz tejföl
Csipetkéhez:
- 2 evőkanál liszt
- só
- víz
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.
Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Elkeverjük. Felöntjük kevés vízzel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, majd hozzáöntünk még kb 1,3 l vízet.
Beletesszük a zöldségeket is (a bab kivételével), megvárjuk, míg felforr. Ha felforr, beleöntjük a babot, a karikára vágott grillkolbászt és a csipetkét.
Készre főzzük.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
A csipetke:
A lisztet kevés sóval és annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon, összekeverjük, majd a lobogó levesbe szaggatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »