Fehér bableves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb burgonya
- 1/4 fej zellergumó
- 1 doboz konzerv fehérszínű bab
- 1 evőkanál olaj vagy vaj
- 1,5 evőkanál liszt
- 2 szál fehér grillkolbász
- 1,3 l víz
- só
- a tálaláshoz tejföl
Csipetkéhez:
- 2 evőkanál liszt
- só
- víz
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.
Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Elkeverjük. Felöntjük kevés vízzel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, majd hozzáöntünk még kb 1,3 l vízet.
Beletesszük a zöldségeket is (a bab kivételével), megvárjuk, míg felforr. Ha felforr, beleöntjük a babot, a karikára vágott grillkolbászt és a csipetkét.
Készre főzzük.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
A csipetke:
A lisztet kevés sóval és annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon, összekeverjük, majd a lobogó levesbe szaggatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »