Fehér bableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 fej vöröhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb burgonya
- 1/4 fej zellergumó
- 1 doboz konzerv fehérszínű bab
- 1 evőkanál olaj vagy vaj
- 1,5 evőkanál liszt
- 2 szál fehér grillkolbász
- 1,3 l víz
- só
- a tálaláshoz tejföl
Csipetkéhez:
- 2 evőkanál liszt
- só
- víz
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.
Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Elkeverjük. Felöntjük kevés vízzel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, majd hozzáöntünk még kb 1,3 l vízet.
Beletesszük a zöldségeket is (a bab kivételével), megvárjuk, míg felforr. Ha felforr, beleöntjük a babot, a karikára vágott grillkolbászt és a csipetkét.
Készre főzzük.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
A csipetke:
A lisztet kevés sóval és annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon, összekeverjük, majd a lobogó levesbe szaggatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.