Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erőleves grízgaluskával recept

Erőleves grízgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 tk ételízesítő vagy 2 db erőleveskocka
    • 2 ek olaj

    Grízgaluskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek búzadara
    • csipet só
    • 2 ek víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát kockára, a répákat karikára vágjuk és egy edénybe téve a zúzott fokhagymával együtt az olajon megpároljuk.

    Felöntjük 2 liter vízzel, ízesítjük vegetával és miután felforrt, lassú lángon fedő alatt főzzük.

    Ezalatt a tojást felverjük, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és 1-2 ek vízzel (attól függ, mekkora a tojás) picit higítva jól összekeverjük.

    8-10 percet hagyjuk, hogy kissé magába szívja a gríz a folyadékot (ezalatt a leves is szinte elkészül) és galuskaszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk.

    4-5 perc főzés után elzárjuk a lángot!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá