Erőleves grízgaluskával recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 tk ételízesítő vagy 2 db erőleveskocka
- 2 ek olaj
Grízgaluskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek búzadara
- csipet só
- 2 ek víz
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára, a répákat karikára vágjuk és egy edénybe téve a zúzott fokhagymával együtt az olajon megpároljuk.
Felöntjük 2 liter vízzel, ízesítjük vegetával és miután felforrt, lassú lángon fedő alatt főzzük.
Ezalatt a tojást felverjük, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és 1-2 ek vízzel (attól függ, mekkora a tojás) picit higítva jól összekeverjük.
8-10 percet hagyjuk, hogy kissé magába szívja a gríz a folyadékot (ezalatt a leves is szinte elkészül) és galuskaszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk.
4-5 perc főzés után elzárjuk a lángot!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »