Erőleves grízgaluskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Leveshez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 tk ételízesítő vagy 2 db erőleveskocka
- 2 ek olaj
Grízgaluskához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek búzadara
- csipet só
- 2 ek víz
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára, a répákat karikára vágjuk és egy edénybe téve a zúzott fokhagymával együtt az olajon megpároljuk.
Felöntjük 2 liter vízzel, ízesítjük vegetával és miután felforrt, lassú lángon fedő alatt főzzük.
Ezalatt a tojást felverjük, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és 1-2 ek vízzel (attól függ, mekkora a tojás) picit higítva jól összekeverjük.
8-10 percet hagyjuk, hogy kissé magába szívja a gríz a folyadékot (ezalatt a leves is szinte elkészül) és galuskaszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk.
4-5 perc főzés után elzárjuk a lángot!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.