Erőleves grízgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 tk ételízesítő vagy 2 db erőleveskocka
  • 2 ek olaj

Grízgaluskához:

  • 1 tojás
  • 3 ek búzadara
  • csipet só
  • 2 ek víz

Elkészítése:

A vöröshagymát kockára, a répákat karikára vágjuk és egy edénybe téve a zúzott fokhagymával együtt az olajon megpároljuk.

Felöntjük 2 liter vízzel, ízesítjük vegetával és miután felforrt, lassú lángon fedő alatt főzzük.

Ezalatt a tojást felverjük, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és 1-2 ek vízzel (attól függ, mekkora a tojás) picit higítva jól összekeverjük.

8-10 percet hagyjuk, hogy kissé magába szívja a gríz a folyadékot (ezalatt a leves is szinte elkészül) és galuskaszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk.

4-5 perc főzés után elzárjuk a lángot!

Jó étvágyat kívánok!