Epres madártej recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 10 dkg cukor (5 dkg a sárgájába, 5 dkg a fehérjébe)
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
- 350–400 g eper
Elkészítése:
A tejet elkezdjük langyosítani. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük 5 dkg cukorral és a pudingporral, majd a langyos tejhez adjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és mikróban, egy perc alatt, több adagban megfőzzük (habgaluskaként).
Az epret leturmixoljuk, majd leszűrjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »