Epres madártej recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 10 dkg cukor (5 dkg a sárgájába, 5 dkg a fehérjébe)
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
- 350–400 g eper
Elkészítése:
A tejet elkezdjük langyosítani. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük 5 dkg cukorral és a pudingporral, majd a langyos tejhez adjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és mikróban, egy perc alatt, több adagban megfőzzük (habgaluskaként).
Az epret leturmixoljuk, majd leszűrjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










