Epres madártej

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 10 dkg cukor (5 dkg a sárgájába, 5 dkg a fehérjébe)
  • 5 db tojás
  • 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
  • 350–400 g eper

Elkészítése:

A tejet elkezdjük langyosítani. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük 5 dkg cukorral és a pudingporral, majd a langyos tejhez adjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és mikróban, egy perc alatt, több adagban megfőzzük (habgaluskaként).

Az epret leturmixoljuk, majd leszűrjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük.