Eperkrémleves mandulás túrógombóccal recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 1 kg eper
- 330 g görög joghurt
- 5 dkg porcukor (vagy édesítő, esetleg méz)
- kevés citromlé
Gombóchoz:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 60 g búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- csipet só
- 50 g szeletelt mandula
Elkészítése:
Az epret válogassuk át, alaposan mossuk meg, majd a csumáját szedjük ki. A leves hozzávalóit tegyük turmixgépbe és turmixoljuk simára.
A túrógombóchoz válasszuk szét a tojást. A fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
A sárgáját keverjük össze az áttört túróval, a búzadarával, a citrom héjával, ezután óvatosan forgassuk bele a felvert fehérjét is.
Tegyük hűtőbe legalább fél, de akár 1-2 órára is.
Egy magas falú edényben forraljunk vizet és sózzuk.
Amíg forr a víz, a túróból formázzunk vizes kézzel gombócokat vagy 2 kanál segítségével galuskákat.
A gombócokat óvatosan tegyük a lobogó, forró vízbe, mozgassuk meg, hogy ne ragadjanak le, majd 4-5 perc elteltével szűrjük le.
Amíg főnek a gombócok, egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulát, majd ebbe forgassuk meg vagy szórjuk meg tálalás előtt a gombócot.
A levest tálaljuk a gombócokkal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »