Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal recept

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 1 kg eper
    • 330 g görög joghurt
    • 5 dkg porcukor (vagy édesítő, esetleg méz)
    • kevés citromlé

    Gombóchoz:

    • 25 dkg zsírszegény túró
    • 60 g búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja
    • csipet só
    • 50 g szeletelt mandula

    Elkészítése:

    Az epret válogassuk át, alaposan mossuk meg, majd a csumáját szedjük ki. A leves hozzávalóit tegyük turmixgépbe és turmixoljuk simára.

    A túrógombóchoz válasszuk szét a tojást. A fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
    A sárgáját keverjük össze az áttört túróval, a búzadarával, a citrom héjával, ezután óvatosan forgassuk bele a felvert fehérjét is.
    Tegyük hűtőbe legalább fél, de akár 1-2 órára is.

    Egy magas falú edényben forraljunk vizet és sózzuk.

    Amíg forr a víz, a túróból formázzunk vizes kézzel gombócokat vagy 2 kanál segítségével galuskákat.

    A gombócokat óvatosan tegyük a lobogó, forró vízbe, mozgassuk meg, hogy ne ragadjanak le, majd 4-5 perc elteltével szűrjük le.

    Amíg főnek a gombócok, egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulát, majd ebbe forgassuk meg vagy szórjuk meg tálalás előtt a gombócot.

    A levest tálaljuk a gombócokkal.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek