Hozzávalók:
Leveshez:
Gombóchoz:
Elkészítése:
Az epret válogassuk át, alaposan mossuk meg, majd a csumáját szedjük ki. A leves hozzávalóit tegyük turmixgépbe és turmixoljuk simára.
A túrógombóchoz válasszuk szét a tojást. A fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
A sárgáját keverjük össze az áttört túróval, a búzadarával, a citrom héjával, ezután óvatosan forgassuk bele a felvert fehérjét is.
Tegyük hűtőbe legalább fél, de akár 1-2 órára is.
Egy magas falú edényben forraljunk vizet és sózzuk.
Amíg forr a víz, a túróból formázzunk vizes kézzel gombócokat vagy 2 kanál segítségével galuskákat.
A gombócokat óvatosan tegyük a lobogó, forró vízbe, mozgassuk meg, hogy ne ragadjanak le, majd 4-5 perc elteltével szűrjük le.
Amíg főnek a gombócok, egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulát, majd ebbe forgassuk meg vagy szórjuk meg tálalás előtt a gombócot.
A levest tálaljuk a gombócokkal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!