Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű zöldborsókrémleves recept

Egyszerű zöldborsókrémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg zöldborsó
    • 1 közepes darab krumpli
    • 1 ek vaj
    • 6 dl víz
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
    • 1 nagy csipet só
    • 1 dl sűrű tejszín
    • 4 szelet kenyér

    Elkészítése:

    Először a kenyereket apróra kockázzuk és tepsiben 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.

    A zöldborsót megmossuk, lecsepegtetjük.

    A krumpli meghámozzuk és felkockázzuk.

    Egy közepes fazékban a vajat felolvasztjuk és a krumplit a zöldborsóval átforgatjuk rajta.

    Felengedjük a vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.

    Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

    Majd turmixgépbe töltjük és pépesítjük.

    A fazékba visszaöntve hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk.

    (Elég sűrű, ízlés szerint hígíthatjuk még tejjel, esetleg vízzel.)

    Melegen, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

    Tipp:

    Eredetileg gyümölcslevest készültem készíteni, de akkor eszembe jutott, hogy egy adag frissen szedett zöldborsót nem fagyasztottam le. Így azt felhasználva lett ebédre egy sűrű krémleves. Igazán egyszerű és friss zöldségből isteni finom. Ha van egy kevés maradék húsleves, akkor abból még ízletesebb. Betétként pirított kenyérkockát kínáltam hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá