Egyszerű karfiolleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg karfiol
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kanál vegeta
- 150 g tejföl
- 1 kanál liszt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük és 2 l vegetás vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga és fehérrépát, sót ízlés szerint.
Amikor megfőtt, tejfölös habarást készítünk (a tejfölben elkeverjük csomómentesen a lisztet, majd kevés leveslevet adunk hozzá) és behabarjuk a levest, majd összeforraljuk az egészet.
Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










