Egyszerű karfiolleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg karfiol
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kanál vegeta
- 150 g tejföl
- 1 kanál liszt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük és 2 l vegetás vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga és fehérrépát, sót ízlés szerint.
Amikor megfőtt, tejfölös habarást készítünk (a tejfölben elkeverjük csomómentesen a lisztet, majd kevés leveslevet adunk hozzá) és behabarjuk a levest, majd összeforraljuk az egészet.
Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










